Κίνα: 63 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 09:32
Κίνα: 63 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το Yπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ενημερώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν 63 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός που ανακοινώνεται από τον Ιούλιο, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν εστία του νέου κορωνοϊού που εντόπισαν σε περιοχή κοντά στο Πεκίνο.

Η χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός πριν από έναν χρόνο έχει πρακτικά θέσει υπό έλεγχο την πανδημία από την άνοιξη, χάρη στους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, τη γενική χρήση μασκών προστασίας, τα περιοριστικά μέτρα και τις εφαρμογές ιχνηλάτησης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Ωστόσο η Κίνα τις τελευταίες ημέρες καταγράφει άνοδο των κρουσμάτων, αν και οι αριθμοί που ανακοινώνει το Yπουργείο Υγείας δεν έχουν καμία σχέση με τους απολογισμούς σε άλλα κράτη.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σιτζιαζουάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο: 51 περιπτώσεις, στις οποίες πρέπει να προστεθούν 59 ασυμπτωματικοί φορείς.

Στην περιοχή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι προς τη Σιτζιαζουάν, η οποία βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, έκλεισαν, ενώ τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και των τρένων ανεστάλησαν για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, ο κυριότερος συγκοινωνιακός σταθμός της πόλης έκλεισε και δεν επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται σε αυτόν ταξιδιώτες, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Υποβλήθηκα σε τεστ χθες βράδυ, αλλά δεν έχω πάρει ακόμη αποτέλεσμα. Χωρίς αυτό δεν μπορώ να φύγω από την πόλη» εξήγησε μια νέα που ερωτήθηκε από το CCTV.

Κατά τον επίσημο απολογισμό, η Κίνα έχει καταγράψει 4.634 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 87.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι θάνατοι καταγράφονται στην Ουχάν (κεντρική Κίνα) όταν άρχιζε η πανδημία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 09:49