Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η κινεζική αστυνομία για τον εντοπισμό τουλάχιστον πέντε υπόπτων μελών της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση με μαχαίρια στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας το βράδυ του Σαββάτου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 130.

Σύμφωνα με επίσημη έρευνα, τουλάχιστον 10 δράστες ήταν αυτονομιστές Ουιγούροι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, αναφερόμενο στη μουσουλμανική μειονότητα των οκτώ εκατομμυρίων της «αυτόνομης περιφέρειας» των Ουιγούρων της επαρχίας Σινζιάνγκ στο βορειοδυτικό άκρο της Κίνας με πληθυσμό 21,8 εκατομμύρια κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές κατηγορούν τους «τρομοκράτες» της Σινζιάνγκ για τη χειρότερη επίθεση στην πρόσφατη ιστορία της Κίνας.

Η Σινζιάνγκ συγκλονίζεται τα τελευταία χρόνια από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ τουρκόφωνων και μουσουλμάνων Ουιγούρων και Κινέζων «Χαν».

Από χθες το βράδυ έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον σιδηροδρομικό σταθμό, ο οποίος φρουρείται από ένοπλους αστυνομικούς των μονάδων καταστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις από τους δράστες, μεταξύ τους μια γυναίκα, μετέδωσε το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV News Channel. Μια τραυματισμένη γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Χωρίς τα όπλα τους, οι δράστες της επίθεσης είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν ανάμεσα στον κόσμο. Τα σύγχρονα μέσα μεταφοράς είναι βολικά και είναι πολύ εύκολο για αυτούς να διαφύγουν» δήλωσε ο καθηγητής Μέι Ζιανμίνγκ, αρμόδιος για θέματα Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

«Ήταν μια οργανωμένη, προμελετημένη, βίαιη τρομοκρατική επίθεση», στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που απέχει τουλάχιστον 1.000 χλμ. από την ταραγμένη περιφέρεια στο δυτικό άκρο της Κίνας. Η μέθοδος των δραστών δείχνει ότι πρέπει να είχαν λάβει ειδική εκπαίδευση» γράφει σχολιαστής της ιστοσελίδας Sina Weibo.

Οι δράστες άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους στην πλατεία έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό πριν εισβάλουν στον διάδρομο με τα εκδοτήρια εισιτηρίων και προκαλέσουν πανικό και χάος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τρόμος στην Κίνα
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014, 19:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης