Σοκ προκαλούν οι εικόνες σε γυμνάσιο της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα, με μαθητές να δέχονται ειδικό διάλυμα με αμινοξέα προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοσή τους στην τάξη και να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο. Εκπρόσωπος σχολείου στην πόλη Ξιοαγκάνγκ τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «China Daily» πως αυτά τα διαλύματα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή στη σχολική κοινότητα τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας πως είναι ασφαλή για τη Δημόσια Υγεία.

«Το σχολείο δεν πρόκειται να σταματήσει τη χορήγηση τους εφόσον οι μαθητές δεν εκφράζουν διαφορετική άποψη», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους οι μαθητές επισημαίνουν πως το διάβασμα για τις τελικές εξετάσεις είναι τόσο απαιτητικό που κάθε δυνατή βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

«Σηκωνόμαστε πάντα νωρίτερα το πρωί ή αναγκαζόμαστε να ξενυχτήσουμε προκειμένου να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Το συγκεκριμένο διάλυμα μας δίνει ενέργεια», ανέφερε ένας από τους μαθητές.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ένα από τα θέματα της έκθεσης το 2010 (τουλάχιστον 800 λέξεις ανάπτυξη) είχε θέμα: «Γιατί να κυνηγήσει κάποιος ποντίκια όταν υπάρχουν ψάρια για να φάει;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης