Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκε χθες Τετάρτη ο χαμηλότερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού των τελευταίων πέντε μηνών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν φαίνεται ότι επέτρεψαν στο Πεκίνο να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τα ξεσπάσματα που καταγράφονταν σε βορειοανατολικές επαρχίες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έως τα μεσάνυχτα χθες ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 2 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, έναντι 14 την προηγουμένη. Πρόκειται για τον ίδιο αριθμό με την 8η Σεπτεμβρίου. Και οι δύο μολύνσεις ήταν «εισαγόμενες», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με αναζωπυρώσεις τον Ιανουάριο, όταν εντοπίστηκαν εστίες στην επαρχία Χεμπέι, η οποία περιβάλλει το Πεκίνο, και κατόπιν στις βορειοανατολικές επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν. Οι Αρχές στις επαρχίες αυτές επέβαλαν lockdown, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και προχώρησαν σε μαζικά τεστ για να ελέγξουν την κατάσταση.

Μολονότι το πιο πρόσφατο κύμα μοιάζει να έχει καταλαγιάσει, ο αριθμός των Κινέζων πολιτών που ταξίδεψαν ή θα ταξιδέψουν με την ευκαιρία της περιόδου των διακοπών του νέου σεληνιακού έτους, που άρχισε την Πέμπτη, αναμένεται να είναι πολύ μειωμένος, καθώς οι Αρχές συστήνουν να αποφύγουν τις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυξήθηκε σε 16, από 7 την προηγουμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 879 ασθενείς με τον COVID-19 (-90 από την προηγουμένη), 13 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (-4).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως εδώ σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.736 μολύνσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης