Μεγαλύτερο άνοιγμα στον παγκόσμιο “χάρτη” του εμπορίου προτίθεται να κάνει η Κίνα μέσω της ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών διμερών σχέσεων με την Αυστραλία, σύμφωνα με την δήλωση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Ο Λι έφθασε στην Καμπέρα χθες το βράδυ για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αυστραλία, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα στείλει ένα θετικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι οι δύο πλευρές θα στηρίξουν την απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων και θα διατηρήσουν το ισχύον παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, δήλωσε ο Λι σε συνομιλίες με τον Αυστραλό ομόλογό του Μάλκολμ Τερνμπουλ.

Τονίζοντας την αυξανόμενη τάση προστατευτισμού, ο Λι δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί με την Αυστραλία και άλλες χώρες για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και σε όλο τον κόσμο.

Από την μεριά του ο Τέρνμπουλ καλωσόρισε τις στενές σχέσεις, τη συνεργασία καθώς και τη συχνή επικοινωνία μεταξύ της Κίνας και της Αυστραλίας. Δήλωσε ότι η Αυστραλία θα εμβαθύνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη με την Κίνα και θα διατηρήσει την καλή δυναμική των διμερών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης