Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην επαρχία Χουμπέι προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου 120 άνθρωποι. Το τελευταίο 24ωρο, 9 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί λόγω κατολίσθησης της λάσπης, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία του Λαού και το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην κομητεία Χουάνγκμεϊ τις πρώτες πρωινές ώρες και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, σε πολλές περιοχές το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο πλημμυρών αυξήθηκε από τις αρχές στο τρίτο επίπεδο της τετράβαθμης κλίμακας.

Έως την Παρασκευή, οι αρχές έκαναν λόγο για 119 νεκρούς και αγνοούμενους εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στις πληγείσες περιοχές.

Στο Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, όπου άρχισε η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο, η βροχόπτωση έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ 426 χιλιοστών την Κυριακή, σύμφωνα με την Ημερησία της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης