Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε για πρώτη φορά εστία μολύνσεων Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων σε εγχώριο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, προκαλώντας ανησυχία στους καταναλωτές, οι οποίοι μέχρι τώρα ανησυχούσαν κυρίως για την ασφάλεια των εισαγόμενων τροφίμων.

Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο όπου σφαγιάζονται 50 εκατομμύρια κοτόπουλα ετησίως στην πόλη Χαρμπίν, στη βορειοανατολική Κίνα, το οποίο ανήκει στην ταϊλανδική εταιρεία Charoen Pokphand, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κρέατος πουλερικών παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι 28 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο και τρία μέλη των οικογενειών τους είναι θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αν και οι αρχές της Κίνας έχουν αναφέρει αρκετές φορές ότι εντόπισαν τον κορωνοϊό σε εισαγόμενο κατεψυγμένο κρέας ή ψάρια, μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπιστεί σημαντικές εστίες της Covid-19 σε εγχώρια εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων.

Εργαζόμενοι σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία αλλά και την Ευρώπη ήταν μεταξύ των ομάδων που επλήγησαν περισσότερο από την Covid-19 πέρυσι, με χιλιάδες από αυτούς να μολύνονται από κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εστία στο εργοστάσιο της C.P. εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας των κατοίκων της περιοχής, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί άνοδος των κρουσμάτων Covid-19.

Εξάλλου κορωνοϊός εντοπίστηκε σε δείγματα που ελήφθησαν μέσα από το εργοστάσιο, τα ψυγεία του και το εξωτερικό των συσκευασιών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης