Κίνα: Χαλαρώνουν περιορισμοί για τον Covid-19 σε ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 15:46
Κίνα: Χαλαρώνουν περιορισμοί για τον Covid-19 σε ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ

Την άρση ορισμένων περιορισμών σχετικά με την υποχρεωτική διενέργεια τεστ COVID-19 για ανθρώπους που ταξιδεύουν από χώρες όπως οι ΗΠΑ και τη μείωση περιόδου καραντίνας για κάποιους εισερχόμενους επισκέπτες εφαρμόζει η Κίνα, καθώς αναπροσαρμόζει τα αυστηρά μέτρα της για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Όμικρον.

Η μικρή χαλάρωση έγινε ως απάντηση σε παράγοντες που περιλαμβάνουν τα «χαρακτηριστικά παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού», σύμφωνα με ενημερώσεις από κινεζικές πρεσβείες και προξενεία, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες.

Από την Παρασκευή, οι ταξιδιώτες από το Ντάλας, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ δεν θα χρειάζονται πλέον τεστ PCR επτά ημέρες πριν πετάξουν, ή κάποιο τεστ αντισωμάτων, σύμφωνα με ανακοινώσεις που εκδόθηκαν αργά την Τρίτη από την κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ και αρκετά προξενεία.

Οι ταξιδιώτες αυτοί θα χρειάζεται και πάλι να κάνουν δύο τεστ PCR εντός 48 ή 24 ωρών από την πτήση τους -ανάλογα με το αεροδρόμιο αναχώρησης- και, επιπλέον, ένα ακόμα τεστ αντιγόνων πριν από την πτήση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αυτές.

Τα ταξίδια προς και από την Κίνα έχουν καταγράψει βουτιά κατά τη διάρκεια των εξάρσεων της COVID, ενώ η χώρα επιμένει στην πολιτική της «μηδενικής COVID», που περιλάμβανε περιορισμούς για την έκδοση και ανανέωση διαβατηρίων, υποχρεωτικής καραντίνας για τους περισσότερους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους και ακυρώσεις πτήσεων.

Ωστόσο, η μικρότερη περίοδος επώασης του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον επέτρεψε μια μικρή χαλάρωση των περιορισμών για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Η πρωτεύουσα (Πεκίνο) ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι μείωσε την περίοδο καραντίνας σε κεντρικές εγκαταστάσεις κατά την άφιξη σε 10 από 14 ημέρες, αν και συνεχίζει να ισχύει η κατ’ οίκον απομόνωση για μία ακόμα εβδομάδα.

Πρεσβείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σερβία και στο Μπαγκλαντές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ήραν τα υποχρεωτικά τεστ αντισωμάτων για ταξιδιώτες στην Κίνα και ότι αυτοί που είχαν αναρρώσει από την COVID δεν χρειάζεται πλέον να εμφανίζουν ακτινογραφίες θώρακος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 16:03