Κίνα: Η αστυνομία συνέλαβε τρεις ακόμη υπόπτους για την επίθεση με μαχαίρια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014, 16:21
Κίνα: Η αστυνομία συνέλαβε τρεις ακόμη υπόπτους για την επίθεση με μαχαίρια
Η κινεζική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις ακόμη ανθρώπους που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση με μαχαίρια στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Μια οκταμελής ομάδα, υπό τον Αμπντουρεχίμ Κουρμπάν ευθύνεται για την επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις εκ των δραστών, ενώ συνέλαβε και μια τραυματισμένη γυναίκα μέλος της οργάνωσης στο σημείο της επίθεσης.

Οι αρχές αποδίδουν την επίθεση σε αυτονομιστές Ουιγούρους, μια μουσουλμανική, τουρκόφωνη μειονότητα που μετρά 8 εκατομμύρια κάτοικους στην επαρχία Σινζιάνγκ στο βορειοδυτικό άκρο της Κίνας με συνολικό πληθυσμό 21, 8 εκατομμύρια.

Οι δράστες άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους στην πλατεία έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Κουνμίνγκ πριν εισβάλουν στο διάδρομο με τα εκδοτήρια εισιτηρίων και προκαλέσουν πανικό και χάος. Από την επίθεση τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Τρόμος στην Κίνα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014, 16:25