Η Κίνα και ο Καναδάς έχουν «βασικά ολοκληρώσει τη μελέτη βιωσιμότητας για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου», ύστερα από προσπάθειες που κράτησαν πάνω από ένα χρόνο, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.

«Και οι δύο πλευρές εμφανίζονται πρόθυμες να υπογράψουν τη συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκάο Φενγκ σε συνέντευξη Τύπου. Ο Γκάο δήλωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό στην Κίνα, που διήρκησε από την Κυριακή έως την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκάο δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί από κοινού με τον Καναδά για μια άμεση έναρξη των συνομιλιών για τη συμφωνία. Οι δύο χώρες ξεκίνησαν την μελέτη βιωσιμότητας πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ισχυρή δυναμική στη διμερή συνεργασία, που έχει ωφελήσει και τους δύο λαούς ενώ στέλνει θετικά μηνύματα στη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο Τριντό κατά την επίσκεψη. Ο Καναδάς διατηρεί τη δέσμευσή του να εμβαθύνει τις σχέσεις με την Κίνα στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενισχύοντας τη συνεργασία στην οικονομία, το εμπόριο και τις ανταλλαγές προσώπων και ενισχύοντας τον συντονισμό για μεγάλα παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα, πρόσθεσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης