Κίνα: Κίνητρα για περισσότερες θέσεις εργασίας και προώθηση της επιχειρηματικότητας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, 05:50
Κίνα: Κίνητρα για περισσότερες θέσεις εργασίας και προώθηση της επιχειρηματικότητας
H Κίνα θα προχωρήσει σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης από τώρα έως το 2020, για να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, όπως ανακοίνωσε το Κρατικό Συμβούλιο της χώρας.

Η απασχόληση αποτελεί την κορυφαία έγνοια για τον βιοπορισμό και το βασικό στήριγμα για την οικονομική ανάπτυξη, αναφέρει δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ, η οποία ενέκρινε το 13ο πενταετές πρόγραμμα για την προώθηση της απασχόλησης.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κυβέρνηση της χώρας θα προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας, αναπτύσσοντας τομείς, όπως της προηγμένης μεταποίησης, των σύγχρονων δικτύων διανομής, της υγειονομικής περίθαλψης και της φροντίδας των ηλικιωμένων.

Επίσης, θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας να μετακινηθούν σε κεντρικές και δυτικές περιοχές και τη βορειοανατολική περιοχή, όπου υπάρχει ανάγκη θέσεων εργασίας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Κίνα θα συνεχίσει, επίσης, να προωθεί την επιχειρηματικότητα για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, θα μειώσει τα εμπόδια για την είσοδο στην αγορά και θα προσφέρει πιο υποστηρικτικές πολιτικές για να ενθαρρύνει τεχνοκράτες που έχουν ταλέντο και μετανάστες εργαζόμενους να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Για όσους δυσκολεύονται να βρουν θέση εργασίας, η κυβέρνηση θα παρέχει θέσεις σε δραστηριότητες κρατικής πρόνοιας και άλλη υποστήριξη, ενώ για όσους έχουν απολυθεί λόγω μείωσης της υπερβάλλουσας παραγωγικής δυναμικότητας, θα προβλέπεται περισσότερη εκπαίδευση για να μπορέσουν να βρουν νέα εργασία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, 05:50