Κίνα: Μαϊμού επιτίθεται και ευνουχίζει μωρό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 20:42
Κίνα: Μαϊμού επιτίθεται και ευνουχίζει μωρό
Θύμα μιας πρωτοφανούς επίθεσης έπεσε ένα αγοράκι οκτώ μόλις μηνών στο «Πάρκο Άγριας Ζωής» στην επαρχία Guizhou της Νοτιοδυτικής Κίνας, από μαϊμού η οποία ακρωτηρίασε τον ένα γεννητικό του αδένα.Η σχεδόν κανιβαλική αυτή πράξη που είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη σε ανώτερα ανθρωποειδή, έγινε όταν η μαϊμού είδε το αγοράκι γυμνό τη στιγμή που η μητέρα του αποφάσισε να του αλλάξει την πάνα.

Εκδηλώνοντας μια συμπεριφορά που έκανε απίστευτη εντύπωση σε όσους γνωρίζουν την ψυχοσύνθεση των συγκεκριμένων ζώων, το ζώο πλησίασε ταχύτατα το αγοράκι και του απέκοψε τον ένα γεννητικό αδένα και αμέσως έτρεξε μακριά προκειμένου να τον φάει. Ενώ όμως έτρεχε, ο αδένας της έπεσε κάτω, και ένας ηλικιωμένος άνδρας που παρακολούθησε έκπληκτος για όσα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια δεκάδων επισκεπτών του πάρκου, έσπευσε να το μαζέψει.

Ωστόσο η μαϊμού, μετά από επίθεση που έκανε και στον ίδιο κατάφερε να ξαναπάρει τη λεία της την οποία στο τέλος και έφαγε!

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η ζωή του μωρού, το οποίο φυσικά νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, δεν διατρέχει κίνδυνο ούτε και πρόκειται να αποκτήσει μελλοντικά οποιαδήποτε αναπαραγωγική ή στυτική δυσλειτουργία, καθώς δεν επηρεάστηκε το πέος του και ο άλλος γεννητικός αδένας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τους υπευθύνους του συγκεκριμένου πάρκου, τόσο όσον αφορά τη δραματική αύξηση του πληθυσμού των μαϊμούδων που από 70 που ήταν αρχικά ήδη έχει εκτοξευθεί στις 500, όσο και για τα συχνά κρούσματα επιθετικότητας που εμφανίζουν, παρά το ότι ταΐζονται από τους υπευθύνους τρεις φορές ημερησίως.Σε κάθε περίπτωση, επίθεση ανάλογης αγριότητας δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά, κάτι που πλέον γίνεται η αφορμή να αποφασιστεί μια λύση στην μείωση του πληθυσμού, με μεταφορά πολλών ζώων σε άλλους ζωολογικούς κήπους.


Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 20:45