Η αστυνομία στη δυτική περιοχή Σινγιάνγκ της Κίνας πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα οκτώ άτομα στη διάρκεια «τρομοκρατικής επίθεσης», ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Γιαρκάντ, κοντά στην πόλη Κασγκάρ στο Δρόμο του Μεταξιού, αναφέρει η κυβέρνηση της Σινγιάνγκ σε ανακοίνωσή της στον επίσημο ιστότοπό της. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας αυτόν τον μήνα στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γύρω στις 06.30 π.μ., εννέα άτομα οπλισμένα με μαχαίρια επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της Γιαρκάντ στην Κασγκάρ, πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυρπόλησαν περιπολικά» αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση. «Η αστυνομία έλαβε δραστικά μέτρα, ανοίγοντας πυρ και σκοτώνοντας οκτώ άτομα και συλλαμβάνοντας ένα» προσθέτει η ανακοίνωση που χαρακτηρίζει το συμβάν «βίαιη τρομοκρατική επίθεση», η οποία ερευνάται περαιτέρω.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 14 άτομα στη διάρκεια επεισοδίων κοντά στην Κασγκάρ, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους και δύο αστυνομικοί.

Σε ένα άλλο περιστατικό βίας, τουλάχιστον εννέα πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν μια ομάδα οπλισμένων με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα, επίσης κοντά στην Κασγκάρ, τον περασμένο μήνα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης