Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ μία ημέρα νωρίτερα επιβεβαιώθηκαν μόλις 14, σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Υγείας. Με βάση την ίδια πηγή, όλα ήταν «εισαγόμενα», ένας όρος που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες προερχόμενους από το εξωτερικό που εισέρχονται στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 14, από 26 την προηγουμένη, αν και αυτές οι περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά το Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα 12 ασθενείς κρίθηκε ότι ανάρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 80.553. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 185 ασθενείς.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα -τη χώρα όπου μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο ο κορωνοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου- ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 85.372 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης