Ο 59χρονος διπλωμάτης Ουάνγκ Γι, που από το 2008 ήταν υπεύθυνος για τις διμερείς σχέσεις με την Ταϊβάν, διορίστηκε σήμερα νέος ΥΠΕΞ της Κίνας, σε αντικατάσταση του Γιανγκ Τζετσί, ο οποίος προήχθη στο Συμβούλιο Κρατικών Υποθέσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του το υπουργείο.

Διορίστηκαν, επιπλέον, τέσσερις αναπληρωτές πρωθυπουργοί του επικεφαλής της κυβέρνησης Λι Κετσιάνγκ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην κυβερνήτης της νότιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα κυβέρνηση, τη θέση του διατηρεί ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας Ζου Σιαοτσουάν – απόφαση αναμενόμενη έπειτα από τη χθεσινή εκλογή του στην αντιπροεδρία της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Συνδιάσκεψης (CPPCC), του ανώτατου συμβουλευτικού οργάνου του Κοινοβουλίου.

Η προώθησή του στη Συνδιάσκεψη απαλλάσσει τον 65χρονο Ζου από την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης πέραν αυτής της ηλικίας.

Παράλληλα, στη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών επελέγη ο Λου Τζιουέι, ενώ στη θέση του υπουργού Εμπορίου προάχθηκε ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Γκάο Χουτσένγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινεζική Εθνοσυνέλευση εξέλεξε επίσης τον Σου Σαοσί ως επικεφαλής του ανώτατου οικονομικού οργάνου, της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων. Ο Σου προηγουμένως υπηρετούσε από τη θέση του υπουργού Γαιών και Αποθεμάτων.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης