Σε συνολικά 1.065 συλλήψεις χρηστών του Ίντερνετ έχει προχωρήσει η αστυνομία της Κίνας στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης «καθαρισμού» του Διαδικτύου που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν σβήσει περισσότερα από 208.000 «βλαπτικά» μηνύματα που αφορούν όχι μόνο σε κακουργηματικές πράξεις του ποινικού δικαίου, αλλά έχουν και «πολιτικό άρωμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαχειριστές τουλάχιστον 3.000 ιστότοπων έχουν λάβει προειδοποιήσεις στη διάρκεια αυτής της εκστρατείας που έχει στόχο, όπως εξηγεί το πρακτορείο, το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, επικίνδυνων χημικών προϊόντων, αλλά και την πώληση ανθρωπίνων οργάνων και προσωπικών δεδομένων.

Σήμερα το Πεκίνο ανακοίνωσε σημαντικούς περιορισμούς στη χρήση των μικρο-μπλογκ, το κλείσιμο πολλών ιστότοπων και τη σύλληψη ανθρώπων που κατηγορούνται ότι διασπείρουν «φήμες» για πραξικόπημα στο Πεκίνο.

Οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες μικρο-μπλογκ στην Κίνα, η Sina Weibo και η Τencent QQ ανέστειλαν σήμερα τη δυνατότητα για τους χρήστες του διαδικτύου να αναρτούν σχόλια, επισήμως για την καταπολέμηση των «φημολογιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο κολοσσοί του Διαδικτύου επιβεβαίωσαν στους ιστότοπούς τους ότι το μέτρο θα ισχύσει έως τις 3 Απριλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης