Με στόχο να πατάξουν τα παράνομα τραπεζικά δίκτυα, οι αρμόδιες τραπεζικές αρχές στην Κίνα θα κλιμακώσουν εφέτος τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση αυτή, ανέφερε αξιωματούχος της κινεζικής υπηρεσίας διαχείρισης ξένου συναλλάγματος.

Οι νέες προσπάθειες γίνονται τη στιγμή που η μείωση της ανάπτυξης στην κινεζική οικονομία, αλλά και η αστάθεια στην πραγματική οικονομία της Κίνας, οδηγούν σε σημαντική εκροή οικονομικών κεφαλαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές ασφάλειας, αλλά και άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπίσουμε τη λειτουργία παράνομων τραπεζών, αλλά και τους ανθρώπους οι οποίοι συνεργάζονται με αυτές, ώστε να μπλοκάρουμε την παράνομη εξαγωγή οικονομικών κεφαλαίων» δήλωσε ο Ζανγκ Σένγκουι, διευθυντής της κινεζικής υπηρεσίας ελέγχου συναλλάγματος (SAFE).

Τα κεφάλαια που διακινήθηκαν από το παράνομο δίκτυο τραπεζών εκτιμάται ότι ξεπέρασαν το 1 τρις γουάν, μέσα στο 2015, προκαλώντας την ανησυχία των κινεζικών αρχών για την ανάγκη τερματισμού των εκροών πολύτιμης οικονομικής ρευστότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης