Ο πρώην υπουργός Σιδηροδρόμων οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης με της κατηγορίες της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας, στην πρώτη μεγάλη δίκη στο πλαίσιο της εκστρατείας κάθαρσης που έχει εξαγγείλει ο νέος πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Λιού Ζιτζούν έχουν πλήξει σοβαρά το κύρος των σιδηροδρόμων της Κίνας, των οποίων η ταχύτατη ανάπτυξη και επέκταση είχε προκαλέσει έως τώρα τον θαυμασμό , ακόμη και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη αποταγμένος από το ΚΚ Κίνας, ο Λιού φέρεται να κατακρατούσε το 4% του συνολικού ποσού από τα πολυάριθμα συμβόλαια που υπέγραφε, γράφει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Γκλόουμπ Τάιμς, η οποία προσθέτει πως ο ίδιος αξιωματούχος διατηρούσε τουλάχιστον δέκα ερωμένες, αρκετές από αυτές ηθοποιούς. Λίγο μετά την απόλυση του Λιού Ζιτζούν το κύρος των κινεζικών σιδηροδρόμων επλήγη ακόμη περισσότερο από τη σύγκρουση δύο συρμών μεγάλης ταχύτητας, στις 23 Ιουλίου 2011 κοντά στη Ουενζού (ανατολικά), από την οποία προκλήθηκαν 40 θύματα.

Το δυστύχημα δυσφήμησε την ποιότητα των κινεζικών σιδηροδρόμων και γέννησε ανησυχίες για την ασφάλεια του δικτύου μεγάλης ταχύτητας. Συνεπεία του γεγονότος αυτού και των πράξεων του Λιού, το υπουργείο Σιδηροδρόμων καταργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο κι οι υπηρεσίες του τέθηκαν στον έλεγχο του υπουργείου Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης