Κίνα: Eνυδρείο «έσκασε» σκορπώντας τον πανικό

Κίνα: Eνυδρείο «έσκασε» σκορπώντας τον πανικό
Γυάλινο ενυδρείο βάρους 33 τόνων που διακοσμούσε εμπορικό κέντρο στη Σαγκάη, έσπασε εκτοξεύοντας με μεγάλη δύναμη νερό, αιχμηρά κομμάτια γυαλί πάχους μέχρι και 15 εκατοστών για να μην αναφέρουμε τους... «ιπτάμενους» καρχαρίες που εκσφενδονίστηκαν στο κοινό ανυποψίαστο κοινό που απλώς στεκόταν και χάζευε.

Τουλάχιστον 15 άτομα τραυματίστηκαν, 8 εκ των οποίων ήταν πελάτες και 7 μέλη του προσωπικού του εμπορικού κέντρου. Το συγκεκριμένο ενυδρείο έχει δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα, όταν τον περασμένο Ιούνιο, έσπασε ένας σωλήνας σκοτώνοντας δύο καρχαρίες και τραυματίζοντας αρκετές θαλάσσιες χελώνες.

Οι πελάτες δεν ξέρουν τι ακριβώς προκάλεσε την «έκρηξη», αφού δεν είδαν κάποια περίεργη κίνηση των καρχαριών προς το τζάμι, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάποια τεχνική βλάβη του - μάλλον ελλιπώς συντηρημένου - ενυδρείου προκάλεσε απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας στο νερό η οποία λόγω διαστολής ανατίναξε το τζάμι. Ο Τσεν Γιονπίνγκ, υπεύθυνος του εμπορικού κέντρου, δήλωσε ότι δεν σκοπεύουν να χτίσουν καινούργιο ενυδρείο στο εμπορικό κέντρο.Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής
Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 15:00