Τέσσερις εργάτες διασώθηκαν αφού παρέμειναν επί 36 ημέρες εγκλωβισμένοι σε βάθος 200 μέτρων σε ορυχείο γύψου, στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας.

Η τελική φάση της επιχείρησης διάσωσης διήρκησε μόλις δύο ώρες: οι τέσσερις άνδρες βγήκαν στην επιφάνεια, ο ένας μετά τον άλλο, με τη βοήθεια στενής κάψουλας, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση CCTV.
Τα σωστικά συνεργεία είχαν καταφέρει τις προηγούμενες ημέρες να σκάψουν σήραγγα και να φτάσουν στους εγκλωβισμένους. Και οι τέσσερις, αμέσως μετά, οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν στις 25 Ιανουαρίου, όταν από άγνωστη αιτία κατέρρευσε σήραγγα στο ορυχείο της πόλης Πινγί. Αν και τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα οι διασώστες δεν είχαν εντοπίσει κανένα ίχνος ζωής, στις 9 Ιανουαρίου κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να τους εφοδιάσουν με τρόφιμα, ρούχα και φακούς.

Η γεωλογία της περιοχής ωστόσο καθιστούσε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης: η σήραγγα κινδύνευε να καταρρεύσει τελείως και οι πτώσεις βράχων συνεχίζονταν. Ο ιδιοκτήτης του ορυχείου μάλιστα, λίγο μετά την καταστροφή, πνίγηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους διασώστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης