Ο Γκάο Γκάο, το γιγάντιο πάντα που παρέμεινε για 15 χρόνια στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, έκανε σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στη γενέτειρά του, στην επαρχία Σετσουάν της νοτιοανατολικής Κίνας, αφού πέρασε έναν ολόκληρο μήνα σε καραντίνα προκειμένου να εξακριβωθεί η καλή κατάσταση της υγείας του.
Το 28χρονο πάντα -ηλικία που αντιστοιχεί περίπου σε 98 έτη για τον άνθρωπο -έφαγε χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα το φαγητό που του είχαν ετοιμάσει οι φροντιστές του στο κέντρο έρευνας για γιγάντια πάντα στη Σετσουάν και το οποίο περιελάμβανε κλαριά και ρίζες μπαμπού, καρότα και μήλα. Οι κτηνίατροι παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του, καθώς η θερμοκρασία που επικρατεί στην περιοχή είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή στο Σαν Ντιέγκο. Η αλλαγή της θερμοκρασίας αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον Γκάο Γκάο, αλλά έχει προσαρμοστεί καλά στις νέες συνθήκες. Η θερμοκρασία στον χώρο όπου βρίσκεται διατηρείται στους 15 βαθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το κινεζικό κέντρο για τα γιγάντια πάντα συνεργάζεται με 15 ζωολογικούς κήπους σε 13 χώρες. Συνολικά 34 κινεζικά πάντα ζουν σε αυτούς και έχουν αποκτήσει 18 μικρά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης