Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από σεισμό με μικρό εστιακό βάθος που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην επαρχία Σιτσουάν (νοτιοδυτική Κίνα), ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην κομητεία Λουσιάν, περίπου 120 χλμ. νοτιοδυτικά της μεγαλούπολης Τσονγκτσίνγκ, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας κατοικούν περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε πως η δόνηση αυτή είχε μέγεθος 5,4 βαθμών, όμως το κινεζικό σεισμολογικό κέντρο έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 6 βαθμών. Αμφότερα τοποθέτησαν το εστιακό βάθος του στα 10 χιλιόμετρα.

Η ισχυρή δόνηση προκάλεσε «τρεις νεκρούς, τρεις σοβαρά τραυματίες και 85 ελαφρά τραυματίες», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Πολυάριθμα κτήρια υπέστησαν ζημιές και οι επικοινωνίες διακόπηκαν σε ορισμένα τμήματα της κομητείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημόσια τηλεόραση CGTN μετέδωσε εικόνες κατοικιών με σοβαρές ζημιές, συντριμμιών στο έδαφος και δέντρων που έχουν ξεριζωθεί στους γύρω δρόμους. Ρωγμές ήταν ορατές στους τοίχους άλλων κατοικιών.

Κάτω από μια ψιλή βροχή, διασώστες έστηναν σκηνές στην αυλή ενός σχολείου που μετατράπηκε προσωρινά σε καταφύγιο. «Για λόγους ασφαλείας, οι κάτοικοι δεν μπορούν προς το παρόν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Πολλές γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν κοπεί εξαιτίας του σεισμού και 62.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό, σύμφωνα με τις Αρχές της Σιτσουάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης