Φορτηγό πλοίο, υπό κινεζική σημαία, που μεταφέρει κάρβουνο, προσάραξε στον Great Barrier Reef, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο κοραλλιογενές οικοσύστημα του πλανήτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να κοπεί στα δύο, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, Άννα Μπλάι.

Το σκάφος Shen Neng 1, μήκους 230 μέτρων, έπεσε στον κοραλλιογενή ύφαλο αργά το Σάββατο, ενώ έπλεε 15 χλμ. εκτός πορείας. Μεταφέρει 950 τόνους καυσίμων και 65.000 τόνους άνθρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκάφος του λιμενικού της Αυστραλίας παραμένει στο πλάι του πλοίου, 70 χλμ. ανατολικά του νησιού Γκρέιτ Κέπελ, σε ετοιμότητα για να εκκενώσει το πλήρωμά του, εάν το φορτηγό αρχίσει να βυθίζεται.


(Great Barrier Reef)

«Στις πτήσεις που έγιναν νωρίς το πρωί πάνω από το φορτηγό παρατηρήθηκαν μικρές κηλίδες πετρελαίου περίπου 2 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του πλοίου», ανέφερε η πολιτειακή κυβέρνηση στο Κουίνσλαντ. «Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί μεγάλη διαρροή πετρελαίου από το πλοίο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Shen Neng 1 προσάραξε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το Γκλάντστοουν, όπου είχε φορτώσει άνθρακα, με προορισμό την Κίνα.

Ο ύφαλος Great Barrier Reef είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέλγητρα της Αυστραλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης