Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, είχε συνομιλίες με την ομόλογό της του Πακιστάν Χίνα Ραμπανί Χαρ, υπογραμμίζοντας την κοινή τους ευθύνη στην καταπολέμηση των ενόπλων οργανώσεων μετά τις επιθέσεις της Κυριακής στο Αφγανιστάν, αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συζήτησε για τις συντονισμένες επιθέσεις στην Καμπούλ, τις σφοδρότερες στην αφγανική πρωτεύουσα στα δέκα χρόνια πολέμου, και τόνισε την κοινή ευθύνη που φέρουν οι Η.Π.Α., η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ISAF, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν στην αποστολή αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κλίντον και η Χίνα Ραμπανί Χαρ είχαν συνομιλίες για τις «δειλές επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Η Χίλαρι Κλίντον επεσήμανε την κοινή μας ευθύνη για αποφασιστική δράση στην αντιμετώπιση και την ήττα των τρομοκρατών και των βίαιων εξτρεμιστών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Κλίντον συζήτησε επίσης για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στον διάλογο μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, μετά την ολοκλήρωση πακιστανικής κοινοβουλευτικής έκθεσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης