Την πρώτη τους κοινή περιπολία μετά τις έντασεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο χωρών, πραγματοποίησαν ρώσικες και τούρκικες στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία.

Οι πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι οι ρωσικές και οι τουρκικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια νέα κοινή περιπολία στην ύπαιθρο Ras Al-Ain και Abu Rasin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερα ρωσικά οχήματα και τέσσερις Τούρκικα ξεκίνησαν από τη Σέρικ που διασχίζει τα σύνορα με την Τουρκία. Ταξίδεψαν στα χωριά Badlik, Malak, Zahr Al-Arab, Abbas, Ibrahimi, Fuqayrah, Hulwah και Arrad στη βόρεια ύπαιθρο του Αμπού Ρασίν και την ανατολική ύπαιθρο του Ras Al-Ain, και επέστρεψαν ξανά στο Sherik.

Ένα ρωσικό ελικόπτερο συνόδευε την κοινή περιπολία που πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο. Είναι η πρώτη κοινή περιπολία που διοικείται από τις τουρκικές και τις ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στις 6 Φεβρουαρίου, αξιόπιστη πηγή ενημέρωσε τον SOHR ότι οι τουρκικές δυνάμεις αρνήθηκαν και πάλι να πραγματοποιήσουν κοινή περιπολία με τις ρώσικες στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας. Σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου, μια ρωσική περιπολία έφθασε την Πέμπτη το πρωί στο συνοριακό πέρασμα Σέερικ με την Τουρκία στην επαρχία al-Derbasiya, περιμένοντας τα τουρκικά στρατεύματα για να πραγματοποιήσουν κοινή περιπολία, ωστόσο τα τουρκικά στρατεύματα ενημέρωσαν τους Ρώσους μέσω ενός από τους αξιωματικούς, ότι δεν θα βγει στην περιπολία, και στη συνέχεια οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μόνο μια περιπολία στα χωριά της Derbasia.

 

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο αυτού του είδους σε λίγες μέρες, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις απέφυγαν από την κοινή αστυνόμευση στην περιοχή Ain al-Arab (Kobane).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης