Αυτόπτες μάρτυρες και μέλη σωστικών συνεργείων, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας ξένος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο του Καΐρου.

Παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι υποστηρικτές του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ εισέβαλαν σήμερα σε ξενοδοχεία στο Κάιρο, εκδιώκοντας από εκεί τους ξένους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε σήμερα ότι η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε έναν γάλλο υπάλληλό της και πολλούς άλλους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κάιρο.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, η στρατιωτική αστυνομία περικύκλωσε το Κέντρο Χίσαμ Μουμπάρακ, που έχει ανθρωπιστικό έργο, και εμπόδισαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα να βγουν. Στη συνέχεια μέλη της αστυνομίας μπήκαν στο κτίριο και συνέλαβαν έναν υπάλληλο και πολλούς υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή αυτόπτες μάρτυρες ανακοίνωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το σουπερμάρκετ Hyper One στα προάστια του Καΐρου έχει τυλιχθεί στις φλόγες και ότι οι πελάτες που βρισκόντουσαν μέσα αναγκάστηκαν να σπάσουν τα τζάμια για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης