Το Μπαχρέιν απελευθέρωσε χθες δύο πρώην μέλη του Κοινοβουλίου και μέλη κόμματος της Αντιπολίτευσης καθώς και αρκετά μέλη ακτιβιστικών οργανώσεων, που είχαν συλληφθεί στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τους προηγούμενους μήνες. Η απελευθέρωση των Jawad Fairouz και Matar Ibrahim Matar, μέλη του κόμματος της Αντιπολίτευσης, «Αλ Γουεφάγκ», εντάσσεται στην προσπάθεια του καθεστώτος να αμβλύνει την έντονη κριτική που δέχεται σχετικά με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ήδη ο βασιλιάς του Μπαχρέιν δέχτηκε να προχωρήσει σε σειρά πολιτικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο εθνικού διαλόγου για ένα πιο δημοκρατικό πολίτευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακτιβιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό κράτηση από τις Αρχές της χώρας, με τέσσερις τουλάχιστον να έχουν χάσει τη ζωή τους στο διάστημα της παράνομης, όπως τη χαρακτηρίζουν, φυλάκισής τους.

«Οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ο χρόνος που παρέμειναν υπό κράτηση ισοδυναμεί με τον χρόνο που αντιστοιχεί σε κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετώπιζαν σε ενδεχόμενη δίκη», σημείωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης