Αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί είναι οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Σικάγο, την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος της πόλης και στενός συνεργάτης του προέδρου των Η.Π.Α., Barack Obama, ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικώς προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην απεργία.

Οι κινητοποιήσεις των δασκάλων και των καθηγητών έχουν μπει αισίως στη δεύτερη εβδομάδα, με χιλιάδες γονείς να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα καθώς δεν έχουν διαθέσιμο κάποιον άνθρωπο προκειμένου να προσέχει τα παιδιά τους, την ώρα που εκείνοι βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους. Παρά το γεγονός ότι έχουν γεφυρωθεί αρκετές από τις διαφορές που χώριζαν το εργατικό συνδικάτο και τις Αρχές της πολιτείας Ιλινόις, ακόμα υπάρχουν θέματα προς επίλυση, όπως μετέδωσε το Associated Press.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε το Σάββατο η πρόεδρος του συνδικάτου, Karen Lewis, η οποία ξεκαθάρισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί οριστική λύση που να ικανοποιεί και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Σικάγο, Rahm Emanuel, ξεκαθάρισε ότι θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να υποχρεώσει τους εργαζομένους να επιστρέψουν πίσω στις αίθουσες με δικαστική απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί.

«Εγώ δεν θα σταθώ δίπλα σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν πιόνια. Η απεργιακή κινητοποίηση είναι παράνομη για δυο λόγους: α) παραβιάζει τον νόμο της Πολιτείας και β) θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών», σημείωσε.

Η απεργία των εκπαιδευτικών είναι η πρώτη που σημειώνεται μετά από 25 χρόνια, με πάνω από 350.000 μαθητές να παραμένουν στα σπίτια τους. Υπογραμμίζεται ότι περίπου 140 σχολεία παρέμειναν ανοικτά στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της απεργίας -με ευθύνη των γονιών-, προκειμένου να παρέχουν γεύματα και επίβλεψη σε παιδιά, των οποίων οι γονείς αδυνατούσαν να τα έχουν κοντά τους λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Βασική διαφωνία ανάμεσα στο συνδικάτο και τις Αρχές είναι η πρόταση της πολιτείας για αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Όσον αφορά στις αντιδράσεις των γονέων… φαίνεται πως στηρίζουν προς το παρόν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Δείτε το video…

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Sep/17/152416251.jpg

Διαβάστε επίσης:
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί στο Σικάγο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, 04:30
Η.Π.Α: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012, 07:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης