Μία αχρησιμοποίητη κατοικία η οποία ανήκει στον εικαστικό καλλιτέχνη Ανίς Καπούρ, το σχεδιαστή του μνημείου Κόκκινος Πύργος για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, κατελήφθη από μια αντικαπιταλιστική ομάδα για μία μονοήμερη εκδήλωση καλλιτεχνικής παρέμβασης ενάντια στην εμπορευματοποίηση της τέχνης, όπως ανακοίνωσαν οι καταληψίες.

Μέλη της ομάδος «Άρτος και Θεάματα» εισήλθαν πρόσφατα στο πενταόροφο οίκημα Γεωργιανού ρυθμού στο Λίνκολνς Ιν Φιλντ, μία από τις πιο ελκυστικές περιοχές του Λονδίνου, με κήπους και καταπράσινες πλατείες, διαμαρτυρόμενοι για την εμπλοκή των πολυεθνικών εταιρειών στην καλλιτεχνική δημιουργία και την τέχνη γενικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σπειροειδής μεταλλικός Κόκκινος Πύργος του Καπούρ έχει χορηγό του τη μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου ArcelorMittal.

Το ύψους 115 μ. κτήριο δεσπόζει στον ορίζοντα της βρετανικής πρωτεύουσας, πάνω από ένα από τα πιο υποβαθμισμένα προάστια του ανατολικού Λονδίνου.

«Ο ArcelorMittal Orbit Tower και η διοργάνωση των Ολυμπιακών είναι προσπάθειες να εκμαιεύσουν την αποδοχή του κοινού μέσα από τον περισπασμό και την διασκέδαση, ενώ την ίδια στιγμή αποκρύπτουν την επιρροή των μεγάλων εταιρειών σε κάθε πλευρά της ζωής μας—ακόμη και στον αθλητισμό και την τέχνη—για να μην αναφέρουμε τη δημοκρατία», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης