Κυπριακό: Αμετακίνητη η Άγκυρα στο ζήτημα των εγγυήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, 12:45
Κυπριακό: Αμετακίνητη η Άγκυρα στο ζήτημα των εγγυήσεων
Αμετακίνητη στο ζήτημα της διατήρησης των εγγυήσεων και των τουρκικών στρατευμάτων παραμένει η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «οι υφιστάμενες Συνθήκες Εγγύησης και Συμμαχίας παρέχουν ένα ισχυρό πλαίσιο για τη διασφάλιση της μελλοντικής σταθερότητας του νησιού».

Παράλληλα, παραπέμποντας σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις, εκτίμησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων δεν θα δεχθεί μια διευθέτηση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις».

Ο Τσαβούσογλου, στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «τα πράγματα πρέπει να γίνουν σωστά από την αρχή, καθώς διαφορετικά μπορεί να υπάρξει υπερβολική επιδείνωση στο μέλλον».

«Σε ένα μελλοντικό κράτος εταιρικής σχέσης, όσο θα είναι σεβαστή η συνταγματική τάξη και η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, δεν θα υπάρχει τίποτα που να φοβούνται οι Ελληνοκύπριοι από την Τουρκία» έσπευσε να προσθέσει.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην κυπριακή ΑΟΖ, προειδοποίησε ότι «μονομερείς πρωτοβουλίες, οι οποίες μεταφράζονται σαν να μην έχουν δικαιώματα οι Τουρκοκύπριοι στους φυσικούς πόρους, δεν θα οδηγήσουν τους Ελληνοκυπρίους πουθενά».

Από ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, 12:48