Ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι επτά από τα 12 τελευταία κρούσματα, εντοπίστηκαν έπειτα από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στην Πάφο. Πρόκειται για άτομα που βρίσκονταν στην πόλη για διακοπές και προέρχονται από άλλες περιοχές της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 2 άτομα είναι από την Λευκωσία εκ των οποίων το ένα με  συμπτώματα. Δύο άτομα είναι από την Λεμεσό, άλλα 2 από τη Λάρνακα και το 1 από την Αμμόχωστο. όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν έπειτα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Ένα εξ αυτών είναι δευτερογενής επαφή και συνδέεται με το cluster του hens party και εκ τούτου με το σημερινό κρούσμα, στην αλυσίδα (cluster) του hens party, έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα.

Το 2ο άτομο είναι επαφή κρούσματος με ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αθήνα και το 3ο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον προηγούμενου κρούσματος.

Σε σχέση με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πτήσεις το 1ο αφορά Δανή που πήγε στην Κύπρο στις 16/8 για διακοπές. Είναι ασυμπτωματική και μεταφέρθηκε στο Eden στην Τερσεφάνου ενώ οι φίλες της βρίσκονται ξενοδοχείο καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2ο αφορά Αυστριακό που πήγε από την Βιέννη στις 16/8 για διακοπές.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που ελήφθησαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ολοκληρώθηκαν 220 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από δείγματα που ελήφθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 257 εργαστηριακές διαγνώσεις, και τέλος, από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 97 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.351 ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται δύο ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης