Σε ναυάγιο κατέληξε σήμερα η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Χαρίλαου Σταυράκη, με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη λήψη περαιτέρω μέτρων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.

Από την πλευρά των κομμάτων, πλην του ΑΚΕΛ, εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες, επειδή, όπως υποστήριξαν, ο κ. Σταυράκης παρουσίασε λιγότερα μέτρα από εκείνα που είχαν αποφασισθεί στο προεδρικό μέγαρο την περασμένη βδομάδα, εξαιτίας αντιδράσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη σύσκεψη αποχώρησε αρχικά ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στη συνέχεια το ίδιο έπραξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ακολούθησε η αποχώρηση των εκπροσώπων της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ και των Οικολόγων.

Στο μεταξύ το γενικό συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για να εξετάσει τις εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται σε σχέση με την οικονομία.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου απηύθυνε έκκληση για διάλογο, ζητώντας να σταματήσει η επιδίωξη συγκρούσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων με κόμματα και βουλευτές, που θέλουν, όπως είπε, να καθορίζουν τις τύχες των εργαζομένων ερήμην τους και να αποφασίζουν για όλα τα θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης