Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής Ουκρανοί που διαμένουν στην Κύπρο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επέμβαση της Μόσχας στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», κρατώντας ουκρανικές σημαίες, αλλά και τη σημαία της Κύπρου και της Ε.Ε., οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφαν «Πούτιν κάτω τα χέρια από την Ουκρανία», «Σταματήστε τη ρωσική επίθεση» και «1974 -Κύπρος, 2014 Ουκρανία, διαιρεμένες χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη στάση της Ρωσίας. «Η ουκρανική κοινότητα μαζεύτηκε εδώ για να εκφράσει τη βαθιά της ανησυχία και διαμαρτυρία για τη στάση της γειτονικής Ρωσίας, την οποία θεωρούμε αδελφό έθνος και στην οποία στηριζόμαστε πάντα» είπε ένας διαδηλωτής.

«Τώρα βλέπουμε μια άλλη συμπεριφορά από τη Μόσχα» τόνισε, πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι αυτή η θέση των απλών Ρώσων πολιτών, αλλά της κυβέρνησης Πούτιν.

Άλλος διαδηλωτής δήλωσε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται παρεμβάσεις από το εξωτερικό, αλλά μπορεί να σταθεί με τη δική της κυβέρνηση και δημοκρατία. Εκτίμησε, δε, ότι, αν η Ρωσία εισβάλει στρατιωτικά στην Κριμαία, το ίδιο μπορεί να πράξει σε κάθε περιοχή της Ουκρανίας όπου υπάρχει ρωσόφωνος πληθυσμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης