Στις 15 Οκτωβρίου, σε νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων θα συζητηθεί στην ουσία του το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για την κυπριακή οικονομία, όπως ανακοινώθηκε έπειτα από συζήτηση δυόμισι ωρών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση, το οικονομικό επιτελείο της κυπριακής κυβέρνησης προέβη σε ενημέρωση επί των μέτρων του πακέτου και απάντησε σε ερωτήσεις των αρχηγών των κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα, την ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές στα υπουργεία. Τα τρία έγγραφα θα παρουσιαστούν στους αρχηγούς των κομμάτων στις 15 Οκτωβρίου.
Τα κόμματα θα έχουν, επίσης, περαιτέρω επαφές με το υπουργείο Οικονομικών και θα τοποθετηθούν επί του συνόλου των μέτρων στη σύσκεψη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, χαρακτήρισε θετικό το κλίμα στη σύσκεψη για την οικονομία.

Ωστόσο, οι αρχηγοί των κομμάτων υποστήριξαν ότι θα ήταν πιο πρόσφορο αν το πακέτο ήταν ολοκληρωμένο, ώστε να γίνει σφαιρική συζήτηση επί του συνόλου των μέτρων και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στον τραπεζικό τομέα, στην ανάπτυξη και στις διαρθρωτικές αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη για το πακέτο των νέων μέτρων Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012, 09:28

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης