Κύπρος: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ενόψει δείπνου Ν. Αναστασιάδη - Ακιντζί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 00:30
Κύπρος: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ενόψει δείπνου Ν. Αναστασιάδη - Ακιντζί
Τους αρχηγούς των κυπριακών πολιτικών κομμάτων ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανταλλάσσοντας απόψεις για το δείπνο, που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, η ανταλλαγή απόψεων ήταν χρήσιμη, ενώ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσέλθει στο δείπνο με αντικειμενικό σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Επιπλεόν, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι το δείπνο δεν έχει ημερήσια διάταξη και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, μπορεί να τεθούν ελεύθερα οποιαδήποτε θέματα, ενώ για τον πρόεδρο Αναστασιάδη, επεσήμανε, πως προέχει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν μείνει (στην διάσκεψη του Κραν Μοντανά), όπως ήταν και η κατεύθυνση που έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι θεωρεί ορθή την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη να αποδεχθεί την πρόσκληση για συμμετοχή στο δείπνο της 16ης Απριλίου με το Μουσταφά Ακιντζί.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού έκανε έκκληση στον πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακιντζί να μεταβούν στο δείπνο με την πρόθεση να εξεύρουν τρόπους για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Τόνισε ότι το δείπνο πρέπει να αποτελέσει την αρχή για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά και ότι για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις πρέπει η Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις της.

Τέλος, οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για το αποτέλεσμα του δείπνου και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, δεδομένης της στάσης της τουρκοκυπριακής πλευράς και της 'Αγκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ, naftemporiki

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 00:30