Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού χορηγήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, στο Κέντρο Υγείας Λατσιών, στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, έκανε το εμβόλιο χωρίς καν να αντιληφθεί ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε: «Αμέσως το έλαβα χωρίς καν να το αντιληφθώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιστήμονες που εφηύραν αυτό το εμβόλιο, που θα βοηθήσουν τον κόσμο να αποκτήσει αντισώματα και να αντιμετωπίσει τον κορωνοιό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ανέφερε πως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μαζί με τις άλλες ασθένειες που ζούμε θα ζήσουμε και με αυτή, ενώ το εμβόλιο θα μας παρέχει ασφάλεια.

«Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση γιατί, αν δεν τα τηρούμε, δεν θα πάμε καθόλου καλά» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο ίδιος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την πρώτη στιγμή, ότι «εμείς πρέπει να είμαστε αυστηροί».

Ο μακαριώτατος επισήμανε ότι πρέπει να προφυλάσσουμε ο ένας τον άλλο. «Πιστεύω ότι κανένας δεν κόλλησε μέσα στην εκκλησία γιατί από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε τα μέτρα, ο ένας να κάθεται με απόσταση από τον άλλο καθώς έφεραν και τις μάσκες τους» τόνισε μιλώντας για τα μέτρα που ακολουθούνται στις εκκλησίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε μνημόσυνα και κηδείες. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της Θείας Κοινωνίας, ανέφερε πως «εάν υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κοινωνήσουν, διευκολύνουμε βγάζοντας δεύτερο και τρίτο ποτήριον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης