Το Yπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση εδαφών της ουκρανικής επικράτειας από τη Ρωσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κυπριακό ΥΠΕΞ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: Τα πρόσφατα «δημοψηφίσματα» που διεξήχθησαν στις περιοχές Ντόνετσκ, Χερσώνα, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια της Ουκρανίας που κατέχονται από τη Ρωσία, είναι παράνομα, άκυρα και αντίθετα με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Όλα τα μέλη του ΟΗΕ έχουν υποχρέωση να ακολουθούν και να σέβονται τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Η απειλή ή χρήση βίας, η κατοχή, η απόσχιση και η προσάρτηση εδάφους ενός κράτους από ένα άλλο αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε ζητήματα που αφορούν αρχές του Διεθνούς Δικαίου, εξαιτίας και των κλιμακούμενων απειλών της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να τηρεί στάση αρχών.

Το Yπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει την στήριξή του στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης