Ο κυβερνήτης της Μανγκιστάου, της επαρχίας του δυτικού Καζακστάν όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια μεταξύ απεργών εργαζόμενων στον πετρελαϊκό τομέα και αστυνομικών καθαιρέθηκε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ στην περιοχή.

«Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο γερουσιαστής Μπαουρτζάν Μουχαμεντζάνοφ, αντικατέστησε τον Κριμπέκ Κουσερμπάγεφ στη θέση του κυβερνήτη της επαρχίας Μανγκιστάου», όπως έγραψε ο Ρόμαν Βασιλένκο στο λογαριασμό του στο twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Παρασκευή όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ στην πόλη Ζαναοζέν στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων με απεργούς του πετρελαϊκού τομέα.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές απεργίες στο δυτικό Καζακστάν, που προκάλεσαν διακοπές στην παραγωγή πετρελαίου, βασική πηγή εσόδων για τη χώρα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax Καζακστάν, το οποίο επικαλείται μία ανώνυμη κυβερνητική πηγή, ο υφυπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Λιαζάτ Κιινόφ αναμένεται να πάρει τη θέση του Μπόλατ Ακτσουλακόφ ως πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας KazMunaiGas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης