Στη Μαδρίτη θα βρίσκεται αύριο, Τετάρτη 9 Ιουλίου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

«Ο πλήρης εμβολιασμός παραμένει η ισχυρότερη απάντησή μας κατά του COVID-19 και των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια θα κερδίσουν τον αγώνα, και όχι οι μεταλλάξεις» τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου πριν από την επίσκεψή της στην Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαία Επίτροπος αναμένεται να συναντηθεί με την yπουργό Υγείας Καρολίνα Ντάριας και τον yπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων Λούις Πλάνας. Οι συζητήσεις με την yπουργό Υγείας θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην ανάπτυξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στην Ισπανία, καθώς και στην πορεία προς την κατεύθυνση των προτάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Η κα. Κυριακίδου ανέφερε: «Πάνω από το 65% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει πλέον εμβολιαστεί με μία δόση – στην Ισπανία ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος. Όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και να αυξήσουμε τον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων το συντομότερο δυνατό».

Η συζήτηση με τον υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων θα επικεντρωθεί σε βασικά θέματα που σχετίζονται με την Ασφάλεια των Τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της Στρατηγικής «από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», της καλής μεταχείρισης των ζώων και της μικροβιακής αντοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω επίσκεψη της Επιτρόπου αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Κομισιόν και της δέσμευσης της Στέλλας Κυριακίδου να υποστηρίξει την ανάπτυξη εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού για τον COVID-19 των κρατών-μελών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης