Κυρίαρχη πλέον η παραλλαγή Όμικρον στην Πορτογαλία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, 14:03
Κυρίαρχη πλέον η παραλλαγή Όμικρον στην Πορτογαλία

Η παραλλαγή Όμικρον έγινε η κυρίαρχη στην Πορτογαλία, την ώρα που η χώρα κατέγραψε την Παρασκευή αριθμό ρεκόρ νέων περιστατικών της Covid-19 από το τέλος του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

«Η παραλλαγή Όμικρον είναι ήδη κυρίαρχη στην Πορτογαλία» με εκτιμώμενο ποσοστό περιστατικών  στο 61,5% στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας, στην οποία διευκρινίζεται ωστόσο ότι η θνητότητα και ο αριθμός των νοσηλειών παραμένουν σταθεροί.

Την Παρασκευή, η Πορτογαλία κατέγραψε 11 θανάτους και 12.943 νέα περιστατικά κατά το τελευταίο 24ωρο, ρεκόρ από τις 29 Ιανουαρίου 2021. Η χώρα επλήγη στις αρχές του έτους από σφοδρό κύμα της επιδημίας που κατέκλυσε το σύστημα υγείας.

Για την αντιμετώπιση της αύξησης των περιστατικών, η Πορτογαλία υιοθέτησε σειρά νέων μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας, που περιλάμβαναν υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία, παρουσίαση τεστ για τη συμμετοχή σε θεάματα ή αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και το κλείσιμο των μπαρ και των ντισκοτέκ.

Η πορτογαλική κυβέρνηση επανάφερε στις αρχές του Δεκεμβρίου πολλά μέτρα υγειονομικού ελέγχου με τη διεύρυνση της χρήσης μάσκας, του πιστοποιητικού εμβολιασμού και των διαγνωστικών τεστ.

Για τη μείωση των επαφών μετά τις συγκεντρώσεις της εορταστικής περιόδου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου την παράταση της σχολικής αργίας και ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα είναι υποχρεωτική κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Η Πορτογαλία απαιτεί επίσης αρνητικό τεστ από τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο έδαφός της, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, 14:03