Η ισλαμιστή οργάνωση Hamas ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι συμφώνησε με τις παλαιστινιακές παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός, ύστερα από άλλη μια ημέρα ανταλλαγής εχθρικών πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Η ανακωχή γίνεται προκειμένου να σταματήσει μια πιθανή έξαρση της ισραηλινής επιθετικότητας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιτέθηκαν σε σχολικό

Τo πρωί της ίδιας ημέρας άνδρες της Hamas επιτέθηκαν με αντιαρματική ρουκέτα εναντίον σχολικού λεωφορείου κοντά στο χωριό Ναχάλ Οζ Κίμπετζ, νότια του Ισραήλ, στο οποίο επέβαιναν δύο μαθητές οι οποίοι και τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ό ένας μάλιστα από τους δύο, ένας 16χρονος, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά τραύματα στο κεφάλι.

Δείτε το video με το κατεστραμμένο λεωφορείο…

Η επίθεση καταδικάστηκε από τις Η.Π.Α. οι οποίες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη χρήση προηγμένης αντιαρματικής ρουκέτας από παραστρατιωτικές οργανώσεις εναντίον αθώων πολιτών. Εκπρόσωπος της Χαμάς τόνισε ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς των προηγούμενων ημερών που στοίχησαν τη ζωή σε πέντε πολεμιστές της.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο ισραηλινός στρατός απάντησε με επιθέσεις εδάφους-αέρος στη Λωρίδα της Γάζας, χρησιμοποιώντας ελικόπτερα, αεροπλάνα και τεθωρακισμένα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τραυματίζοντας άλλους 35, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Δείτε το video…


Παράλληλα, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο σύστημα εξουδετέρωσης ρουκετών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας λειτούργησε αποτελεσματικά για πρώτη φορά καθώς κατάφερε να εξουδετερώσει δύο ρουκέτες με κατεύθυνση την πόλη του Άσχκελον.

«Ο “Σιδερένιος Θόλος”, το αντιπυραυλικό σύστημα μας, κατάφερε να εξουδετερώσει με επιτυχία δύο πυραύλους», ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu.

Τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε έξαρση της βίας μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2008 και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μια εβδομάδα τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά με τις παλαιστινιακές παραστρατιωτικές οργανώσεις να εκτοξεύουν την ίδια περίοδο περισσότερες από 80 ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης