Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα κυρώσεις εναντίον του διοικητή της ιρανικής κεντρικής τράπεζας «Βαλιολάχ Σεΐφ» και εις βάρος της τράπεζας «αλ Μπιλάντ Ισλαμική Τράπεζα» (Al-Bilad Islamic Bank), με έδρα το Ιράκ για παράνομη διακίνηση εκατομμυρίων δολαρίων προς το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Πρόκειται για τη δεύτερη δέσμη κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ, έπειτα από την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, την οποία ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Σεΐφ συνωμότησε με την IRGC-QF για την μεταφορά εκατομμυρίων δολαρίων μέσα από το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα με μια πληθώρα ξένων συναλλαγμάτων για να επιτρέψει στην IRGC-QF να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε μια ανακοίνωσή του.

Στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνεται επίσης ο Αλί Ταρζαλί, αναπληρωτής διευθυντής της κεντρικής τράπεζας του Ιράν και ο πρόεδρος της αλ Μπιλάντ Ισλαμική Τράπεζα, ο Αράς Χαμπίμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης