Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σκότωσαν πέντε ακόμα Παλαιστίνιους στη Γάζα το Σάββατο, δεύτερη συνεχή ημέρα διασυνοριακής βίας, μετά την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από μαχητές στο έδαφος του Ισραήλ, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Μέχρι στιγμής 15 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την Παρασκευή. Το Σάββατο ένας ένοπλος σκοτώθηκε μέσα σε ένα όχημα κοντά στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ισραηλινά μαχητικά προκάλεσαν τον θάνατο δύο ενόπλων σε μια μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ήχος των εκρήξεων και των ρουκετών αντηχούσε στις ακτές της Γάζας και στο νότιο Ισραήλ νωρίς το πρωί» , τόνισαν αξιωματούχοι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Έξι ακόμα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα. Ένας εξ αυτών, ένας Ταϊλανδός εργάτης, φέρεται ότι βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα ορκίστηκαν εκδίκηση για τους θανάτους της Παρασκευής και ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι πάνω από 90 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από την περιοχή που ελέγχει η Χαμάς, ανάμεσά τους 25 σχετικά μεγαλύτερου βεληνεκούς πύραυλοι Grad που κατέρριψε το αντιπυραυλικό ισραηλινό σύστημα Iron Dome.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης