Τρεις μέρες απέμειναν για τις αμερικανικές εκλογές και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την Χίλαρι Κλίντον -που βρέθηκε μπροστά κάποια στιγμή ακόμη και με 13 ποσοστιαίες μονάδες- και το γεγονός αυτό, είναι μία συνέπεια της ανανεωμένης έρευνας του FBI στον ιδιωτικό «server» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της κας Κλίντον, ενώ ήταν γραμματέας του κράτους.

Σύμφωνα με τη νέα εθνική δημοσκόπηση του Fox News, μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων που διεξήχθη από την περασμένη Τρίτη έως και το τέλος της ημέρας της Πέμπτης η κα Κλίντον, βρίσκεται μπροστά με 2 μονάδες και αυτό το οφείλει, όπως δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης, περισσότερο στις γυναίκες, εκεί όπου προηγείται με 13 ολόκληρες μονάδες του ανθυποψηφίου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Προβάδισμα 8 μονάδων διατηρεί ο Τραμπ -και αυτό κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό από τους ειδικούς αναλυτές των αμερικανικών εκλογών- έναντι της Κλίντον μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων (41% – 33%).

Μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Ντόναλντ Τραμπ και στη συσπείρωση μεταξύ των ψηφοφόρων. Το ποσοστό αυτό, ανέρχεται στο 71% έναντι του 65%, ποσοστό που συγκεντρώνει στο συγκεκριμένο μέρος της δημοσκόπησης, η Χίλαρι Κλίντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν εδραιώσει τις βάσεις τους, αλλά η Κλίντον υπερέχει του Τραμπ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες: παίρνει το 90 τοις εκατό μεταξύ των Δημοκρατικών έναντι του 85 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών, ποσοστό που λαμβάνει ο Τραμπ.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης