Πριν από λίγο έκλεισαν οι κάλπες στην Κριμαία ενώ αναμένονται οι πρώτες προβλέψεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Για ποσοστά 93% υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένωσης με τη Ρωσία στην Κριμαία κάνει λόγο το αγγλόφωνο ρωσικό κρατικό δίκτυο Russia Today, επικαλούμενο τα πρώτα exit polls.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων θα πει «ναι» στην ένωση με τη Ρωσία, επαναχαράσσοντας έτσι τα σύνορα της Ουκρανίας μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μαζική συμμετοχή και πανηγυρικό κλίμα. Ακόμη και η Δύση, παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποί της έσπευσαν να επαναλάβουν ότι δεν αναγνωρίζουν το δημοψήφισμα, θεωρούν αυτή τη μάχη χαμένη, καθώς η Κριμαία είναι γνωστό ότι ουσιαστικά (από σήμερα και τυπικά) ανήκει στη Ρωσία, λόγω παράδοσης και σύνθεσης του πληθυσμού της. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν χθες σε “ανακωχή” στην Κριμαία ως τις 21 Μαρτίου.

Αναμενόμενες είναι και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που αναμένεται να εγκρίνουν και τυπικά αύριο οι «28» της ΕΕ, αφήνοντας ανοιχτή τη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης