Τα εκλογικά τμήματα στη Βενεζουέλα, άρχισαν να κλείνουν στις 18:00 τοπική ώρα (22:30 GMT), όπως ανακοίνωσαν πηγές του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE).

«Είχαμε μια εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε απολύτως φυσιολογικά και με ειρηνικό τρόπο », δήλωσε ο Σάντρο Ομπλίτας, ένα από τα μέλη του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, που επιτήρησε τις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας, τις πρώτες στη μετά-Τσάβες εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πολλοί ψηφοφόροι εξακολουθούν να περιμένουν σε κάποια εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου και γι αυτό το λόγο τα τμήματα αυτά, θα παραμείνουν ανοικτά έως ότου ψηφίσουν όλοι. Τα περίπου 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι, κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στον πολιτικό κληρονόμο του Τσάβες τον 50χρονο Νίκολα Μαδούρο και τον 40χρονο Ενρίκε Καπρίλες, υποψήφιο της ευρείας συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Σχεδόν 150.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επιφορτίστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα της οποίας τα σύνορα έκλεισαν για λόγους ασφαλείας από την αρχή της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης:
Βενεζουέλα: Ομαλά συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Απριλίου 2013, 22:57

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης