Κλειστό και την Τετάρτη το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, 22:27
Κλειστό και την Τετάρτη το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ θα παραμείνει κλειστό για τους επιβάτες και την Τετάρτη, ανακοίνωσε απόψε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αερολιμένα, μία εβδομάδα μετά την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία ισοπεδώθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων.

Μια διαδικασία προσομοίωσης που προέβλεπε τη μερική επαναλειτουργία του, κατά τη διάρκεια της οποίας άνοιξαν ορισμένες θυρίδες ελέγχου των εισιτηρίων σε ένα κτήριο του αερολιμένα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και η Brussels Airport θέλει να μελετήσει περαιτέρω τα αποτελέσματα, εξήγησε μία εκπρόσωπος τύπου με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόφαση να μην λειτουργήσει το αεροδρόμιο «δεν είναι συνέπεια της προσομοίωσης, που ολοκληρώθηκε στις 17.00» ώρα Βρυξελλών (18.00 ώρα Ελλάδας), διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου Άνκε Φράνσεν, διευκρινίζοντας ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής δεν θα είναι γνωστά πριν από αύριο το πρωί.

Επιπλέον, η εταιρεία Stib, που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι όλοι οι σταθμοί του μετρό θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη εκτός του σταθμού Μάαλμπεκ, όπου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά την 22α Μαρτίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, 22:27