Κλίβελαντ: Δικαστικός συμβιβασμός για την αστυνομική βία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 02:09
Κλίβελαντ: Δικαστικός συμβιβασμός για την αστυνομική βία
Η πόλη Κλίβελαντ ήρθε σε συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για αυτό που το υπουργείο αποκάλεσε μια «συνεχή συμπεριφορά αντισυνταγματικής αστυνόμευσης και υπερβολικής χρήσης βίας», σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Οι λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, ανέφερε η εφημερίδα, αλλά σε παρόμοιες διαπραγματεύσεις τα τελευταία χρόνια το υπουργείο έχει επιμείνει ώστε οι αρχές των πόλεων να επιτρέψουν την επίβλεψη μέσα σε αστυνομικά τμήματα από αυτόνομους ελεγκτές.

Συνήθως οι συμβιβασμοί επικυρώνονται από δικαστικές αποφάσεις και ζητούν βελτιωμένη εκπαίδευση και αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν χρήση βίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας του υπουργείου που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο, η αστυνομία του Κλίβελαντ ασκούσε συστηματικά υπερβολική χρήση βίας. Το υπουργείο έχει ανοίξει συνολικά πάνω από 20 έρευνες σε αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα. Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν επίσης πει ότι θα ξεκινήσουν έρευνα στην αστυνομία της Βαλτιμόρης μετά τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 02:11