Κλοπή αυτοκινήτου μέσω κινητού!

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011, 10:59
Κλοπή αυτοκινήτου μέσω κινητού!
Ο Aμερικανός Ντον Μπέιλι, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, αποκάλυψε σε συνέδριο για την ασφάλεια και την ηλεκτρονική πειρατεία στις ΗΠΑ ότι μπορεί να ξεκλειδώνει χιλιάδες ΙΧ αυτοκίνητα με μία σειρά απλών ενεργειών από το κινητό του και μετά το τέλος να λαμβάνει για ενημέρωση ένα γραπτό μήνυμα SMS!

Η ιδέα «σφηνώθηκε» στο μυαλό του, εξήγησε, όταν στην τηλεοπτική εκπομπή της δημοφιλούς παρουσιάστριας Όπρα Ουίνφρεϊ προβλήθηκε μια εφεύρεση, αποκαλούμενη «ζούμπακ», η οποία δίνει την δυνατότητα σε γονείς να ανιχνεύουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά τους.

Αμέσως μόλις ο Αμερικανός ειδικός κατανόησε την λειτουργία του «ζούμπακ», ήταν σε θέση, ως γνήσιος νόμιμος χάκερ, να την προσαρμόσει και στην κλοπή αυτοκινήτων.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, παρουσίασε την καινούργια αυτή «πατέντα», απέφυγε όμως να αποκαλύψει ακριβώς ποια μοντέλα αυτοκινήτων μπορεί να ξεκλειδώσει εύκολα, προκειμένου να αποτρέψει επίδοξους κακοποιούς να κλέψουν ξένα οχήματα.

Το μόνο που ανέφερε είναι ότι ορισμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως το κλειδί-τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου, δέχονται ασύρματο σήμα, στο οποίο μπορεί να παρέμβει κανείς εύκολα.
Κλοπή αυτοκινήτου μέσω κινητού!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011, 11:03