Κολομβία: 2,7 τόνοι κοκαΐνη κατασχέθηκαν στα ανοικτά του Ισημερινού και της Κόστα Ρίκα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 04:17
Κολομβία: 2,7 τόνοι κοκαΐνη κατασχέθηκαν στα ανοικτά του Ισημερινού και της Κόστα Ρίκα
Οι Αρχές της Κολομβίας κατέσχεσαν 2,7 τόνους κοκαΐνη που προορίζονταν για τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο δύο επιχειρήσεων στα ανοικτά του Ισημερινού και της Κόστα Ρίκα, σε συνεργασία με τις Αρχές των δύο χωρών και με την Interpol.

Η πρώτη κατάσχεση έγινε στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα χωρικά ύδατα του Ισημερινού, καθώς κατά την καταδίωξη δύο πλεούμενων οι διακινητές ναρκωτικών πέταξαν στη θάλασσα 1.433 κιλά κοκαΐνη, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των Αρχών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η δεύτερη κατάσχεση έγινε σε συνεργασία με την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της Κόστα Ρίκα, του λιμενικού και της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ, όταν αναχαιτίστηκαν «δύο εξωλέμβιες με 1.268 κιλά υδροχλωρική κοκαΐνη».

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις Κολομβιανοί πολίτες, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν σκοπό να μεταφέρουν τα ναρκωτικά από τις ακτές της Κολομβίας στον Ειρηνικό, στην κεντρική Αμερική, και κατόπιν στις ΗΠΑ.

Η Κολομβία, με 960.000 στρέμματα καλλιεργειών, είναι η χώρα όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη παραγωγή φύλλων κόκας -της βάσης της κοκαΐνης- παγκοσμίως, αλλά και η μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης, με 646 τόνους το 2015, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 04:27